4 skiver klipfisk ca. 1 ½ cm. tykke
5 dl mælk
¾ dl olivenolie
6 skiver skinke
4 tomatskiver
2 hårdkogte æggeblommer
½ dl sorte oliven uden sten
2 tsk finthakket persille
Begynd dagen før med at lægge klipfisken i blød mindst 12 timer i en skål med så meget koldt vand, at fisken er dækket.
Skift vandet flere gange.
Skyl klipfisken under rindende vand og skær skind og ben af
klipfiskeskiverne.
Læg dem i et smurt ovnfast fad.
Varm mælken op, til den begynder at perle i kanten.
Hæld den over klipfisken og lad det stå en time.
Hæld mælken fra.
Varm ovnen op til 170ºC.
Hæld olivenolie over fisken og steg den midt i ovnen i ca. 15 minutter.
Pensl fisken nu og da med olien.
Læg 1 ½ skive skinke og en tomatskive på hvert stykke fisk og steg
det yderligere 5 minutter.
Passer æggeblommerne gennem en grov sigte ned over fisken og drys de
grofthakkede oliven og persille over, lige inden fadet stilles på bordet.
Fra Portugal.