500 g blandede grønsager fx. gulerødder, ærter og blomkål
½ l god bouillon
salt
½ l mælk
2 spsk hvedemel
150 g friske eller frosne spinatblade
1 æggeblomme
1 dl kaffefløde
salt
peber
klippet persille
1 spsk smør
Alle grønsagerne renses, blomkålen plukkes i små buketter og gulerødderne skæres i små skiver eller terninger. Koger i bouillon med salt i ca. 10 min., ærterne lidt mindre. Så tilsættes mælken og smørret og suppen koger op, jævnes med urørt hvedemel, koger godt igennem, tages fra varmen og spinatblade tilsættes. Æggeblommen piskes let med kaffefløden og hældes i den næsten kogende suppe, der varmes til kog, men koger den , skiller den! Smages til med salt og peber. Serveres med overdrys set med klippet persille og gerne en skinke eller ostemad til.
Læg mærke til, at begge supper er meget kaloriefattige, sunde og mættende, evt. med knækbrød og ost.