Logo

Grønsagssupe - Minestrone

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

150 g tørre hvide bønner
4 spsk smør
250 g bælgede friske grønærter
250 g zucchini (lille græskarart i terninger)
250 g skrællede gulerødder i terninger
250 g skrællede kartofler i terninger
100 g tyndtsnittet selleri
100 g letsaltet flæsk skåret i terninger
2 spsk finthakkede løg
150 g fintsnittet porre
500 g flåede rensede tomater
2 l. hønsekødssuppe
1 laurbærblad og lidt persillekviste bundtet sammen
salt efter smag og friskkværnet sort peber
100 g løse ris
 
Til garneringen
1 spsk finthakket frisk basilikum eller 1 tsk tørret findelt basilikum
1 spsk finthakket frisk persille
1 spsk finthakket hvidløg
100 g reven parmesanost
 
Bring 1 liter vand i kog, tilsæt bønnerne og lad dem koge hurtigt op og koge i 2 minutter.
Tag gryden af ilden og lad bønnerne trække 1 time.
Sæt dem derpå over igen og lad dem koge 1-1 ½ time eller til bønnerne er møre.
Hæld vandet fra bønnerne og sæt dem til side.
Sæt smørret over i en tykbundet gryde, og når det er skummet af,
tilsætter de ærter, zucchini, gulerødder, kartofler og selleri.
Rør rundt med en træske og lad det småsnurre 2-3 minutter, indtil alle
grønsagerne er dækket let med smørret, men ikke brunede, sæt gryden til side.
Tag nu en 6-8 liters suppegryde eller –kedel og sæt den over ved middel
varme, hæld flæsketerningerne i, og når disse er sprøde og brune, tager de dem op med en hulske og lader dem løbe af på lidt køkkenrulle.
Løg og porre brunes i ca. 5 minutter i det afsmeltede fedt fra flæsket.
Hæld nu tomaterne og grønsagerne ved, spæd med hønsekødssuppen, tilsæt laurbærblad og persillekviste, salt og peber og lad suppen koge kvikt op, skum, skru ned for varmen og lad suppen snurre let tildækket i ca. 25 minutter.
Fjern laurbærbladet og persillekvistene, tilsæt risen, de hvide bønner og flæsketerningerne og lad det hele småsnurre i 15-20 minutter eller indtil risen er mør.
Før serveringen smager de suppen til med salt og peber, øser den op
portionsvis og drysser med de finthakkede krydderurter og hvidløg.
Server en skål med reven parmesanost for sig selv.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.705 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her