ca 8 stk
300 g blancheret hakket grønkål
2 3-4 lag fillodej
2 dl cremefraiche
100 g revet gratineringsost
Salt
Friskkværnet peber
Olie
Purløg
Grønkålen tøes op og drænes. fillodejen tøes op og rulles ud og deles med tre eller fire dejplader i hvert lag. Dejpladerne klippes i firkanter på 15x15 cm. Osten blandes med grønkål og cremefraiche. Til sidst smages til med salt og peber. Grønkålsblandingen fordeles på de 8 firkantede dejplader, saml dejen som en sæk og klem godt sammen. Pensl med olie. Bages i ovn ved 200º i ca. 15 min. til "sækkene" er lysebrune. Purløg kan anvendes som pynt og bindes rundt om "sækkene".
Serveringsforslag: Servèr grønkålssækkene som tilbehør til kødretter fx. minutbøf, grillkød, kogt oksebryst eller medister. Anvendes blancheret hakket spinat, kan der serveres fx. stegte rødspætter eller grillet laks til.
Forret: Portionsanret fx. med en fiskefilet, marinerede sild, 2 tynde skiver rå eller kogt skinke.
Vegetarret: Servèr kogte gulerødder eller salat og groft brød.
fillodej er en papirstynd dej, som består af 8 lag og har samme størrelse, som en ovnplade. Dejen skal tøes helt op og holdes den fugtig med smeltet smør eller vand er den nem at arbejde med.