1 port.
2-3 stk kartofler
¼ løg
¼ bdt persille
¼ bdt dild
evt. andre krydderurter og hvidløg
Til vinaigrettesaucen:
½ spsk vineddike
1 tsk lys dijon sennep
1 spsk olie
1 nip salt og lidt sort peber
Kog kartoflerne med skræl og lad dem blive kolde.
Pil kartoflerne og skær dem i små terninger.
Hak løget og krydderurterne fint og læg det i en skål efterhånden.
Pisk vinaigrette saucen sammen af stuetempererede ingredienser - den skal være tyk og cremet.
Begynd med vineddike og sennep, tilsæt derefter olien dråbevis i begyndelsen og senere hurtigere.
Smag til og hæld saucen over kartoflerne og lad det stå nogle timer.
Server med kold roastbeef, hamburgerryg, lammesteg og en råkostsalat.
Slut med en frugt.
Næringsindhold i 1 portion kartoffelsalat med 75 g hamburgerryg, 1 portion råkostsalat, 1 cranks brød og 1 appelsin.
kj 2420, kcal 580, fibre 8,6, fedt 19,8g (30E%), mættet fedt 4,0g, flerumættet fedt 7,7g, P/S 2,0, kolesterol 40 mg.