18 lasagneplader
vand
1 spsk olie til kogning
Spinatstuvning:
3 spsk smør
4 spsk hvedemel
4 dl mælk
salt
et nip sukker
500 g hakket frossen spinat
Oste-sauce:
3 spsk smør
4 spsk hvedemel
4 dl mælk
salt
revet muskat
500 g hytteost
50 g hasselnøddeflager
Lad spinaten tø og dryppe fri for væde.
Smelt smørret i en gryde, rør melet i og afbag med den kogende mælk.
Lad det koge godt igennem under omrøring.
Bland spinaten i, kog igennem og smag til med salt og et nip sukker.
Oste-saucen:
Smelt smørret, rør melet i og afbag med den kogende mælk.
Lad saucen koge godt igennem og smag til med salt, peber og revet muskat.
Rør hytteosten i.
Kog lasagnepladerne i vand ca. 3 minutter.
Kog af flere gange og lægges enkeltvis på et viskestykke.
Eller brug forkogte plader.
Læg pladerne skiftevis med spinat, ostesauce og hasselnøddeflager i et ovnfast fad eller en lille bradepande.
Øverste lag skal være oste-sauce.
Sæt fadet i ovnen ved 200ºC i ca 30 minutter.
Læg evt. et stykke alufolie over de sidste 10 minutter.
Server med salat og evt. kogt skinke til ikke vegetarer.