350 g rå, røget skinke, helst med en solid fedtkant.
2 tsk olivenolie
1 stort groft hakket, rødt løg
2-3 fed knust hvidløg
1 tsk tørret organo
1 tsk tørret timian
2 laurbærblade
2 nelliker
2 selleri, skåret i fine skiver
1 hakket grøn peber
½ hvidkålshoved, fint skåret
2 ¼ l. hønsebouillon (eller vand)
200 g fint hakket grønkål
200 g fint hakket knoldselleri
200 g hakket spinat
1 bdt hakket brøndkarse
6 fint hakkede skalotteløg
1 knsp. stødt allehånde
¼ stødt muskatnød
cayenne
Skær skinken i små terninger og læg fedtet for sig selv.
Kom fedt og olivenolie i en gryde og varm op til det syder.
Tilsæt skinketerningerne, løg, hvidløg, oregano, timian og lad det simre i fem minutter under lidt lavere blus og med omrøring.
Tilsæt laurbærbladene, nelliker, selleri, peber og lad det simre endnu 2-3 minutter. Tilsæt hvidkålen og bouillonen.
Bring det hele i kog og lad det simre i fem minutter.
Tilsæt grønkålen, knoldselleri og lad det koge i endnu to minutter.
Læg så spinat, brøndkarse og skalotteløg i gryden, skru ned på lavt blus og lad det simre i et minut efter det er begyndt at koge igen.
Tilsæt persille, allehånde og muskatnød, salt, peber og cayenne.
Fisk fedtet op af gryden (og nellikerne, hvis de kan findes).
Serveres øjeblikkelig.