3 stk
125 g smør
1 stor porre, omhyggeligt renset og skåret i tynde skiver
30 g hvedemel
1 ½ dl mælk
90 g cheddarost, revet
2 tynde skiver kogt skinke, hakket
½ tsk sennep
salt og peber
3 italienske boller eller muffins
Pynt:
½ tsk paprika
små persillekviste
Smelt 30 g smør i en gryde.
Tilsæt porrer og svits dem let i 3 minutter.
Rør melet i og svits det i 1 minut.
Hæld derefter mælken i og bring den i kog under omrøring.
Lad den simre i 2 minutter og rør til den er tyk.
Tag gryden af varmen og tilsæt 60 g ost, skinke og sennep.
Bland godt og krydr med salt og peber.
Rist bollerne på begge sider, til de er gyldne.
Skær en tynd skive (top) af hver bolle/muffin og gem den til at lave »vinger«.
Skrab »indmaden« ud af bollerne, så der bliver en ½ cm tyk skal tilbage, og smuldr den til krummer.
Smelt 30 g af det resterende smør i en gryde.
Tag gryden af varmen, tilsæt krummer og rør godt.
Afkøl det og bland det med resten af osten.
Smør resten af smørret over de udhulede boller og over skærefladerne af de skiver, der er gemt til »vinger«.
Fyld »skallerne« med porrestuvningen og hæld krummeblandingen over.
Stil bollerne 5 minutter under grillen, til de er gyldenbrune.
Drys imens bolleskiverne med paprika og skær dem over til »vinger«.
Lav med en kniven fordybning i porreblandingen, og arranger vingerne ovenpå.
Pynt med en række persillekviste langs sammenføjningerne.