# Ingredienser til Græsk farsbrød 2003:
1 dl løse ris
1½ dl vand
250 g hakket svinekød
250 g hakket lammekød (kan erstattes med oksekød)
1 æg
1 dl mælk
1 tsk groft salt
friskkværnet peber
Fyld:
2 spsk friskhakket persille
½-1 fed knust hvidløg
1 lille hakket zittauerløg
100 g fetaost
20 g smør
Tilbehør: Salat og kartofler
*
Fremgangsmåde:
Tilbered de løse ris som angivet på emballagen.
Rør kød, æg, mælk og krydderier til en fars.
Tilsæt de kogte, let afkølede ris.
Fyld:
Bland persille, hvidløg og løg sammen, og smuldr osten heri.
Smør et ovnfast fad, og læg heri fars og fyld lagvis, så det
danner et lille brød.
Begynd og slut af med et lag fars.
Fordel smørklatter over farsbrødet og bag det midt i ovnen,
60 minutter ved 200°C.
...........................................
Græsk farsbrød maj 2005
# Ingredienser til Græsk farsbrød:
1 dl løse ris, kogt
250 g hakket svinekød
250 g hakket oksekød
1 æg
1 dl mælk
1 tsk groft salt
friskkværnet peber
Fyld:
2 spsk hakket frisk persille
1 knust fed hvidløg
1 hakket zittauerløg (ca. 50 g)
100 g Feta 21% (45+)
20 g smør
*
Fremgangsmåde:
Kog risene. Rør kød, æg, mælk og krydderier til en fars.
Tilsæt de kogte, let afkølede ris.
Fyld: Bland persille, hvidløg og løg sammen, og smuldr osten
heri.
Smør et ovnfast fad, og læg heri fars og fyld lagvis, så det
danner et lille brød.
Begynd og slut med et lag fars.
Fordel smørklatter over farsbrødet, og bag retten ca. 1 time
ved 200°C midt i ovnen.
Spises med kartofler og tzatziki og evt. tomatsalat.
.....................................................