1 hvidkålshoved ca. 1 ½ kg
Fars af:
1 lille løg, hakket
¼ tsk revet muskatnød
½ kg hakket kalv og flæsk
3 spsk hvedemel
2-3 dl mælk
1 stort æg
salt og peber
De yderste blade tages af kålhovedet og der skæres et låg af ved
stokken.
Kålen udhules med en lille kniv, til der er en skal tilbage på 2-3 cm´s
tykkelse.
Ingredienserne til farsen kommes i en skål og røres sammen til en lind
fars.
Farsen kommes i kålhovedet, men sørg for lidt ekstra plads, så den kan
hæve under kogningen.
Låget lægges på og dækkes med et par løse kålblade.
Kålhovedet bindes til med bomuldssnor og det kommes i en gryde og
dækkes med vand og koges, til farsen er gennemkogt, 2 ½-3 timer.
Kålhovedet tages op, låget tages af, og det fyldte kålhoved stilles på
fadet med åbningen nedad.
Fyldt hvidkål serveres med smeltet smør og rugbrød.
Resten af kålen kan snittes og koges sammen med kålhovedet.
Den tages op af suppen, vendes i lidt smør og smages til med peber og
evt. revet muskatnød.