Logo

Fyldt mørbrad med soltørrede tomater

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Fyldt mørbrad med soltørrede tomater


Svinemørbrad er tit på tilbud. Fyld kødet med soltørrede tomater, pinje kerner og basilikum, og det bliver en himmelsk ret.

Arbejdstid: 25 min. Stegetid: 25 min. Ikke fryse-egnet. (4 personer)

 

#

2 små svinemørbrad (i alt 600 g)

100 g soltørrede tomater (udblødte eller i olie)

1 potte basilikum

25 g pinjekerner

40 g parmesanost

8 skiver parmaskinke eller anden lufttørret skinke

 

Salat:

150 g vårsalat

1 tsk dijonsennep

1 spsk citronsaft

3 spsk olie

salt og peber

 

Tilbehør: citronbåde evt. brød

*

 

Tænd ovnen på 175 °C.

Afpuds de to svinemørbrad og flæk dem på langs, uden at skære helt igennem.

Bred kødet ud og fyld med en blanding af grofthakkede soltørrede tomater, basilikumblade i mindre stykker, pinjekerner og parmesanost i flager.

 

Læg 4 skiver lufttørret skinke på et stykke madpapir eller bagepapir.

 

Læg en mørbrad ovenpå og tril skinken om kødet ved hjælp af papiret.

Bind med kødsnor og gentag med den anden mørbrad.

 

Læg de to fyldte mørbrader i et ovnfast fad og sæt dem i ovnen ca. 25 min.

Mål med stegetermometer:

Steg til kernetemperaturen er 62-65 °C.

Lad kødet hvile 10-15 min.

 

Skyl og slyng salaten.

Pisk dressingen sammen og vend den med salaten.

Skær kødet i skiver og server med salat, citron både og evt. brød.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 7.184 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Mobiltelefoner i folkeskolen, skal det forbydes?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her