Arbejdstid: 40 min. Stegetid: ca. 1 ½ time Ikke fryse-egnet
(6 personer)
1 ½ kg nakkekam uden svær
2!JO g kogt, røget skinke
6 skiver mellemlagret ost, fx. danbo
4-5 friske salvieblade
4 spsk kone. tomatpure
2-3 fed hvidløg (kan udelades)
salt og peber
3-4 spsk smør
2-3 spsk olie
2 dl rødvin
1 ½ dl piskefløde jævning
Tilbehør:
råstegte kartofler
salat
Lavet hulrum i svinekammen ved at stikke en bredbladet, spids kniv midt ind i fileten og skære ud til hver side.
Kom skiftevis skinke, ost, salvieblade, tomatpure og evt. knuste hvidløgsfed i hulrummet.
Luk for åbningen med kød nåle og gnid svinekammen med salt og peber.
Brun den på alle sider i smør og olie i en stegegryde.
Dæmp varmen og hæld halvdelen af rødvinen ved.
Lad svinekammen stege under låg 1 ½ time i alt, vend den, når halvdelen af stegetiden er gået.
Tag svinekammen op af gryden og hæld resten af rødvinen i sammen med fløden.
Bring det i kog og jævn til sauce.
Smag saucen til.
Serveres med råstegte kartofler og en salat.