Forloren hare er
klassisk dansk hverdagsret, som vækker glæde hos de fleste og hvor både børn og
voksne kan være kokke. Retten passer det meste af tiden sig selv i ovnen. Og er
der rester, kan de bruges på madpakken næste dag.
Tilberedningstid:1
time, 45 min. Antal portioner: 4. Denne opskrift er nem at lave.
# Ingredienser
FARS
750 g hakket svinefars
2 tsk salt
½ tsk peber
2 æg
1½ dl fløde
1½ dl bouillon
¾ dl rasp
1 bakke bacon i skiver
SAUCE
3 dl vand
3 dl mælk
1 dl fløde
1 spsk ribsgelé
1 spsk Maizena
½ tsk salt
1 knivspids peber
1-2 dråber saucekulør (efter
behov)
* Tilberedning
Rør farsen med salt,
peber og æg.
Tilsæt fløde og
bouillon lidt efter lidt, mens der røres.
Saml farsen med rasp
og lad det hvile i køleskabet i 30 minutter.
Forvarm ovn til 230 °C.
Form farsen til et
aflangt brød, læg det i et ovnfast fad og dæk farsen med baconskiver.
Sæt det i ovnen og
brun det i 10 minutter. Skru ned til 180 °C.
Hæld vand og mælk i
bunden af fadet og lad det stege i yderligere 45 minutter til 1 time.
Tag den forlorne hare
ud af ovnen og hold den varm.
Si skyen over i en
gryde, tilsæt gele og fløde.
Saucen gives et opkog
og jævnes med 1 spsk. maizena udrørt i lidt koldt vand.
Smag saucen til med
salt og peber. Tilsæt evt lidt madkulør.
Serveres med kartofler
og salat.
Se alle opskrifter for børnekokke