½ kg hakket kalv og flæsk
100 g bacon i tern
6 spsk rasp
½ hakket løg
1 dl mælk
1 æg
salt og peber
1 pk. bacon i skiver
Sauce:
¼ oksebouillon terning
ribsgele
fløde
vand
kulør
Farsen røres som til frikadeller.
2 stk bagepapir på ca. 40 cm, bredes ud på bordet.
4-5 stk bacon bredes ud på bagepapiret med ca. 5 cm mellemrum.
Herpå lægges halvdelen af farsen i en "pølse", baconstrimlerne krydses over farsen og "haren" rulles stramt ind i bagepapiret.
Enderne bukkes opad og lægges i et ovnfast fad.
Det samme gøres med den anden halvdel af farsen.
Bages ved 180°C i 30-35 min.
Lad dem stå og trække 5-10 min. inden saften der ligger i bagepapiret
hældes forsigtigt i en skål.
Tag en "hare" ad gangen ud af bagepapiret og brun på en pande uden fedtstof.
Tag "harerne" af panden.
Sauce 1:
Kog panden af med lidt vand. Kom bouillonen og kødsaften i samt lidt fløde, ribsgele og lidt kulør.
Lad simre et par min. Si saucen.
ELLER
sauce 2:
Udskift ribsgelen med 1-2 tsk Blå Castello samt 1-2 tsk tyttebærsyltetøj.
Ellers samme fremgangsmåde.
Saucen kan evt. jævnes med lidt Maizenamel rørt op i lidt koldt vand.
Der bliver ca. 2 ½ dl kraftig og velsmagende sauce.
Serveres med kogte kartofler, tyttebærsyltetøj og evt. waldorfsalat