1 kalkun ca. 2 kg
Fars:
250 g hakket kalve eller flæskekød
2 ½ dl franskbrødskrummer
1 dl fløde
1 tsk stødt timian eller 1 fed knust
hvidløg
6 skiver fersk flæsk
5 dl bouillon
salt
peber
Kalkunen lægges på et bræt og med fingrene løsnes skindet forsigtig fra bryst og lår.
Tilbered en fars af det hakkede kød, franskbrødskrummer, fløde,
krydderier og evt. lidt hakket indmad hvis man har det.
Kom farsen ind mellem skind og kød på kalkunen, skindet holdes sammen med kødnåle.
Læg kalkunen på en rist over en bradepande med brystet opad.
Dæk med spækskiverne.
Kom lidt bouillon eller vand i bradepanden og steg ca. 2 timer ved 210ºC.
Hæld skyen fra.
Saucen jævnes med lidt hvedemel rørt ud i vand og smages til med krydderier.
Kan serveres med kogte kartofler, der er vendt i smør på panden, og
waldorfsalat.