Logo

Dansk burger med rødkålssalat - Det smager bare godt her

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Dansk burger med rødkålssalat - Det smager bare godt her

 

Denne burgerversion er rigtig god, hvis man allerbedst kan lide klassiske danske retter. Du kan evt. nøjes med at anrette på en halv bolle og nyde retten med kniv og gaffel.

Arbejdstid: 30 min. Trækketid: 1 time Koge/stegetid: 20 min. Ikke Fryseegnet. 2 personer. Er du alene så halver portionen.

 

#

300 g hakket svinekød (eller frikadellefars)

smør til stegning

salt og peber

 

Rødkålssalat:

200 g rødkål (fintsnittet)

½ tsk salt

½ rødløg (fintsnittet)

15 g smør

1 æble (i tern eller fintsnittet)

2 spsk rødvinseddike

2 spsk rørsukker

2 spsk soltørrede tranebær (eller rosiner)

peber

Endvidere:

2 burgerboller (gerne grove)

2 spsk dijonnaise (sennepsmayonnaise)

salatblade

*

 

Vend rødkålen sammen med salt og lad den trække 1 times tid.

Svits rødløg bløde i smør ca. 5 min.

Tilsæt æble og steg videre et par min.

Tilsæt rødkål, vineddike, rørsukker og soltørrede tranebær og kog igennem et par min.

Smag til med salt og peber og hæld salaten i en skål til afkøling.

 

Ælt kødet sammen med salt og peber og form det til 2 bøffer.

Steg dem på en varm pande med lidt smør ca. 5 min. på hver side.

Smør de let ristede boller med dijonnaise og fyld dem med salatblade, bøffer og rødkålssalat.

 

Brug evt frikadellefars og steg som 2 flade bøffer 5-6 min på hver side.

 

Se de mange burgeropskrifter HER

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin



 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 3.075 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her