Denne burgerversion
er rigtig god, hvis man allerbedst kan lide klassiske danske retter. Du kan
evt. nøjes med at anrette på en halv bolle og nyde retten med kniv og gaffel.
Arbejdstid: 30 min.
Trækketid: 1 time Koge/stegetid: 20 min. Ikke Fryseegnet. 2 personer. Er du
alene så halver portionen.
#
300 g hakket
svinekød (eller frikadellefars)
smør til stegning
salt og peber
Rødkålssalat:
200 g rødkål
(fintsnittet)
½ tsk salt
½ rødløg
(fintsnittet)
15 g smør
1 æble (i tern eller
fintsnittet)
2 spsk rødvinseddike
2 spsk rørsukker
2 spsk soltørrede
tranebær (eller rosiner)
peber
Endvidere:
2 burgerboller
(gerne grove)
2 spsk dijonnaise
(sennepsmayonnaise)
salatblade
*
Vend rødkålen sammen
med salt og lad den trække 1 times tid.
Svits rødløg bløde i
smør ca. 5 min.
Tilsæt æble og steg
videre et par min.
Tilsæt rødkål,
vineddike, rørsukker og soltørrede tranebær og kog igennem et par min.
Smag til med salt og
peber og hæld salaten i en skål til afkøling.
Ælt kødet sammen med
salt og peber og form det til 2 bøffer.
Steg dem på en varm
pande med lidt smør ca. 5 min. på hver side.
Smør de let ristede
boller med dijonnaise og fyld dem med salatblade, bøffer og rødkålssalat.
Brug evt frikadellefars
og steg som 2 flade bøffer 5-6 min på hver side.
Se de mange burgeropskrifter HER
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin