Mange børns livret -
prøv at anrette små skåle med forskellige toppings: kokosmel, rosiner,
bananstykker, peanuts, chutney, chilisauce og gør hverdagen til en fest.
Arbejdstid: 20 min.
Koge/stegetid: 15 min. Fryseegnet. 2 personer. Er du alene så halver portionen.
#
250 g hakket
svinekød eller kyllingekød
1 æg
3 spsk rasp
1 løg (finthakket)
2 fed hvidløg
(finthakket)
½ l hønsebouillon
1 spsk olie
5 g frisk ingefær
(finthakket)
1-2 tsk karry
1 spsk hvedemel
1-2 spsk tomatpuré (hvis du vil have saucen lidt rød)
1 æble
salt og peber
Tilbehør: kogte ris
*
Rør kødet med ½ tsk
salt.
Tilsæt æg, rasp og
halvdelen af løg og hvidløg.
Form farsen til
boller og kog dem ca. 8 min. i bouillon.
Steg resten af
løg/hvidløg i bløde i en gryde med olie.
Tilsæt ingefær og
karry og steg 1 min.
Rør melet i og
tilsæt tomatpuré, æbletern og 4 dl bouillon fra bollerne.
Lad saucen koge 10 min.
Smag til med salt og
peber.
Tag bollerne op af
bouillonen og server med sauce og ris.
INFO: Boller i karry er en kendt dansk middagsret, der
serveres med ris og består af kogte kødboller i en tyk sauce af kødbollernes
kogevand, karry, løg, æble og evt. andre ingredienser. Retten er blevet spist
siden ca. 1935.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin