Kød indeholder meget jern, og desuden er de velafpudsede stykker fra de fleste dyr meget magre. Det reelle kød burde foretrækkes frem for mange af de pølse- og farsretter, som der spises så meget af. Kødets fedt indeholder som regel en stor del mættet fedtstof, derfor er det vigtigt, at vi vælger de magre udskæringer eller skærer fedtet væk. Kød fra vilde dyr fx. elg, rensdyr, rådyr, hare er som regel magert. Du bør udelade retter af fed entrecote, fedt brystkød, flæsk og bacon. Der er mange alternativer til de kødstykker. Kylling og andre fugle er magre og det meste fedt sidder i skindet og rundt om gumpen.
I de ♥ venlige opskrifter findes en hel del almindelige retter, men også nogle der er lidt anderledes, som den indiske lammegryde og den indiske kylling. Det typiske for indisk madlavning er, at man først svitser krydderierne forsigtigt i lidt olie for at få krydderiernes smag frem. Krydderier som fx. kardemomme og kanel er lidt usædvanlige i kødretter, men vi garanterer, at det smager vældig godt. Vær ikke bange for at bruge den mængde krydderi, der er anført i opskrifterne. Gryderetterne er ikke for stærke.
Ved stegning i ovn anbefaler vi dig at bruge kødtermometer. Vil du have kødet rødt (rare) indeni, slutter du stegningen, når temperaturen i centrum er 60°. Ved 70° er kødet lyserødt (medium) og ved 75° er det helt gennemstegt (well done). Det mest almindelige er at stege ved en ovntemperatur på 160-175°. Har man god tid, får man mere smag og mindre stegesvind, hvis man steger ved meget lav temperatur, ca. 100°. En lammesteg på ca. 2 kg tager det i så fald ca. 4 timer at stege. Alle stege bør efter stegningen hvile ¼-½ time, evt. pakket i pergamentpapir, inden de skæres for.
Ved bruning af bankekød eller stegning af tynde kødskiver er det nødvendigt med lidt højere temperaturer. Vi anbefaler derfor plantemargarine i pakker, fordi det tåler højere temperaturer. Når du har brunet kødet, kasserer du det fedtstof, der er på panden. Bankekød tages over i en anden gryde og koges færdig med krydderier.
100 g kød indeholder ca. 70 mg kolesterol.
Det betyder, at maden kommer til at indeholde store mængder kolesterol, hvis den består af store mængder kød. En passende mængde er 75- 125 g kød pr. person om dagen, afhængig af den type ret du laver.