Logo

Klassiske frikadeller med surt og farsbrød med flødesovs

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Klassiske frikadeller med surt og farsbrød med flødesovs

 

Lækker og nem opskrift på hjemmelavede frikadeller - en grundopskrift som giver saftige og lækre frikadeller med smag - og som også kan bruges til et vildt godt farsbrød med bacon i og på. 4 Personer. Tilberedningstid: 60 min

 

#

Ingredienser til Frikadeller/farsbrød:

500 g hakket svinekød, høj fedtprocent

1 løg, finthakket

salt og peber

1 æg

1 dl mælk (evt dansk vand)

3 spsk hvedemel eller rasp

20 skiver bacon (til farsbrødet)

mælk (til sauce i farsbrødet)

 

Lynsyltede agurker:

5 dl agurker i tern eller skiver

4 dl eddike

1.5 dl sukker

salt og peber

chilisauce

evt. timian

 

Lyn rødkål:

¼ rødkål

eddike

sukker

lidt rødvinseddike

stjerneanis

kanel

salt og peber

 

Lynsauce:

1 spsk ost fx brie

5 dl fløde

salt og peber

evt. ribsgelé eller honning

 

Kartofler:

600 g kartofler

*

Opskriften til frikadeller og farsbrød er den samme.

Hvis du både ønsker at lave frikadeller og farsbrød, skal du gange opskriften med 2.

 

Fremgangsmåde for frikadeller:

Rør en fars af kød, fintrevet løg, mel, æg, mælk og krydderier.

Hvis der er tid, har farsen godt af at hvile et kvarter i køleskabet.

Brun smørret på en stegepande.

Steg gerne en lille frikadelle først, og smag efter om der skal krydres mere.

Form farsen til frikadeller med en spiseske.

Dyp skeen i smørret, så slipper frikadellerne nemt.

Brun frikadellerne på begge sider ved kraftig varme.

Skru ned for varmen og lad frikadellerne stege færdige, ca. 4 min. på hver siden.

Hvis variation ønskes kan der også kommes feta, peberfrugter og krydderurter i.

 

Klassiske frikadeller med surt og farsbrød med flødesovs

Fremgangsmåde for farsbrød / Forloren hare:

Alle ingredienserne og 10 skiver finthakket bacon røres sammen.

Farsen formes til et aflangt farsbrød.

Dæk farsbrødet grundigt med 10 skiver bacon.

Læg det i et ildfast fad.

Tilsæt 2-3 dl mælk i fadet. Dette skal bruges til sauce.

Farsbrødet skal have 45-60 min ved 180 °C i varmluftovn.

 

Lynsyltede agurker:

Skær agurkerne ud.

De skal ikke skæres for tykke, hvis du skal spise dem med det samme.

Kom agurkerne i en skål.

Eddike koges op sammen med sukkeret.

Smag til salt, peber og chilisauce.

Hæld den varme væde over grønsagerne og rør godt rundt.

Væden skal lige knapt dække grønsagerne.

Lad den stå til afkøling i 20 min. før servering.

Hæld evt. lidt af væden fra.

Kan sagtens gemmes i køleskabet i lufttæt glas.

Eller lav den løbende som du har overskud af grønt - Alle grønsager kan anvendes.

 

Lynrødkål:

Kog lagen sammen.

Tilsæt rødkål, som er skåret i meget tynde skiver.

Smag til med salt og peber og evt. sukker.

 

Lynsauce:

Væden (afkog) fra farsbrød hældes i en gryde.

Tilsæt lidt ost og fløde.

Smag til med salt og peber, og evt. lidt sødt à la ribsgelé eller honning.

 

Kartofler:

Kog kartoflerne som du plejer.

 

Info: Forloren hare er en madret, der består af et ovnstegt farsbrød. Farsbrødet kan fremstilles af hakket svinekød eller hakket kalv/flæsk. Traditionelt lægges røget spæk på farsbrødet, men nyere opskrifter benytter ofte bacon. For at understrege rettens karakter af "vildt" krydres ofte med eksempelvis enebær og serveres med ribsgelé, asier m.v. Der er dog mange varianter af retten.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 3.106 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem vil du helst have som ny statsminister?
Effektiv reklame - klik her