En dejlig klassiker - her opdateret med kapers og kørvel, og
i stedet for brun sauce, serveret med nye kartofler og en frisk mormorsalat.
4 personer. Arbejdstid: 20 min. Stegetid: 8-10 min.
#
Krebinetter:
600 g hakket kalvekød
1 løg
1 citron (øko)
1 æg
2 spsk kapers
1 bundt kørvel
salt og friskværnet peber
3 spsk hvedemel
25 g smør
Tilbehør:
¾-1 kg nye kartofler
1 stort hoved grøn salat
Dressing:
2 dl piskefløde
2-3 spsk citronsaft
2 spsk sukker
salt og friskkværnet peber
*
Bland det hakkede kalvekød med finthakket løg, fint revet
citronskal, æg, hakkede kapers og hakket kørvel.
Krydr med salt og peber, og lad farsen hvile i køleskabet i
30-60 min.
Skrub kartoflerne rene, og kog dem i letsaltet vand i ca. 10
min.
Sluk for varmen, lad dem trække møre under låg i 8-10 min.
Hæld vandet fra.
Skyl salaten, slyng den tør, og del den i mindre stykker.
Bland fløde og citronsaft sammen, og smag til med sukker,
salt og peber.
Form farsen til 4 krebinetter.
Vend dem i hvedemel, og steg dem i smør på en varm pande i
4-5 min. på hver side - til de er gennemstegte.
Server kalvekrebinetterne med kartofler, grøn salat og
mormordressing.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin