Weekendens gæstemad skal simre stille og roligt i ovnen, så
du har tid til at dække bord og hygge dig, inden gæsterne kommer. Desserten kan
også klargøres i god tid.
Kalvebov med karrysky
Arbejdstid: ca. 30 min. Stege/kogetid: ca. 2 timer. Kødet er
fryseegnet. 4 personer
#
1 kg kalvebov
15 g smør
1 spsk olie
2 tsk groft salt og friskkværnet peber
2 spsk stærk karry
3 løg
6 store gulerødder
½ knoldselleri
3-4 laurbærblade
½ liter vand
Tilbehør:
frisk koriander eller bredbladet persille
evt. kartofler
*
Dup kødet tørt med et stykke køkkenrulle.
Brun boven på begge sider på en varm pande med smør og olie.
Krydr med salt, peber og karry på begge sider.
Pil løgene og skræl gulerødder og selleri.
Skær løgene i både, flæk gulerødderne og skær sellerien i
stykker på ca. samme størrelse.
Læg laurbærblade i bunden af en stegeso eller et ovnfast fad
og læg grønsager og kød oven på.
Hæld vand i fadet, dæk med låg eller et dobbelt lag stanniol
og sæt det i ovnen ved 150 °C i ca. 2 timer.
Tjek om kødet er mørt og smag skyen til med salt og evt.
karry.
Skær kødet i skiver og server med grønsagerne, karrysky og
et drys koriander eller persille.
Giv evt. kogte eller ovnstegte kartofler til.
TIPS: En uglaseret stegeso skal sættes i blød i vand i 30
min. før brug.
Æbletrifli med kanel
Arbejdstid: 30 min. Kogetid: ca. 10 min. 4 personer.
Fuldstændig vidunderlig æbletrifli, særligt når de danske
æbler er i sæson. Prøv denne trifli med kanelcreme
#
12-16 makroner
600 g æblemos
2 tsk stødt kanel
Kanelcreme:
2½ dl sødmælk
1 spsk majsstivelse
2 æg
50 g sukker
2 hele kanelstænger
evt. ½ vaniljestang
1 dl piskefløde
*
Kanelcreme: Pisk mælk, majsstivelse, æg og sukker sammen i
en gryde.
Tilsæt et stykke kanel og evt. flækket vaniljestang.
Bring cremen i kog under kraftig omrøring og kog i ca. 4
min.
Hæld cremen i en skål og drys overfladen med sukker.
Sæt den i køleskab i ca. 30 min.
Tag de hele krydderier op af cremen.
Pisk fløden til blødt skum og vend den i cremen.
Læg makroner og æblemos lagvist i portionsglas.
Læg kanelcreme på toppen og drys med kanel.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin