Kogetid i trykkoger: 8 min.
# Ingredienser
½ kg kalvebrisler
¼ kg skalotteløg
2-3 gulerødder i skiver eller stave
¼ selleri i terninger
2-3 spsk smør
1 dl halvtør hvidvin
salt, peber
2 tsk timian
1 laurbærblad
250 g ærter
1 bdt persille
* Tilberedning
Læg brislerne i koldt vand 1 times tid.
Kom dem i kogende vand 2-3 min., skyl dem i koldt vand og befri dem for hinder, årer og andre urenheder.
Lad fedtstoffet blive gyldent i trykkogeren.
Brun først de hele brisselstykker heri, så de pillede løg, gulerødder og selleri.
Hæld vinen ved og krydr med salt, peber, timian og laurbærblad.
Læg låg på og bring gryden på tryk.
Lad det koge 8 min.
Tag hurtigt trykket af gryden.
Varm ærterne igennem i retten, smag den til og server den med hakket persille.