Logo

Hjerter i flødesauce med svampe

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Hjerter i flødesauce med svampe

 

Vi har piftet den gamle klassiker op med nogle ristede svampe på toppen og en sprød salat med løg og æbler som tilbehør.

4 personer. Arbejdstid: 30 min. Kogetid: 1½ time.

 

# Ingredienser

750 g kalvehjerter

2 løg

25 g smør eller 2 spsk olie

2 spsk hvedemel

3 dl bouillon eller vand

2½ dl piskefløde

1 laurbærblad

1 bundt persillestilke salt og peber

 

Stegte svampe:

500 g svampe (fx champignon, østershatte og kantareller)

2 spsk olie eller 25 g smør

 

Salat:

1 salathoved

1 lille rødløg

2 æbler

2 spsk olie

2 spsk æbleeddike

 

Tilbehør:

kogte kartofler eller kartoffelmos

persille


* Tilberedning

Skær fedt og sener af hjerterne.

Skær hjerterne i skiver på ca. 1 cm's tykkelse.

Pil løgene, og hak dem.

Brun kødet i en stor stegegryde med smør, til alle stykker er pænt brunet på alle sider.

Brun løgene med i et par min.

Drys med mel, og vend det hele godt rundt.

Tilsæt bouillon, fløde og laurbærblad.

Pluk persillen, bind stilkene sammen med lidt snor, og læg det i gryden.

Giv dem et opkog, skru ned, og lad hjerterne simre i 1½ time under låg.

Rør af og til.

 

Tag persillestilke og laurbærbladet op.

Smag saucen til med salt og peber, og spæd den evt. med lidt vand, hvis den er blevet meget tyk.

Skær svampene i mindre stykker, og rist dem i olie på en hed pande, til de bliver brune på alle sider.

Krydr med salt og peber.


Skyl og tør salaten, og bryd den i store stykker.

Hak løget fint.

Skær æblerne i skiver (først lige inden servering, så de ikke bliver brune).

Rør olie og eddike sammen, og vend salat, løg, æble og dressing godt sammen.

Smag salaten til med salt og peber.

 

Drys svampe og hakket persille over hjerterne, og server med salat og kogte kartofler.

 

TIPS: Du kan også lave retten med svine-, okse-, lamme- eller kyllingehjerter. 

Der kan være lidt forskel på, hvor længe de skal koge for at blive møre. 

Generelt skal de koge i længere tid, jo større dyret er.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,9 (8 stemmer)
Siden er blevet set 6.737 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her