Logo

Hjerter i flødesauce

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Hjerter i flødesauce

 

Stegte hjerter i flødesauce er efterhånden blevet en sjælden spise, og det selvom hjerter både er billigt og sundt. Ofte må kalvehjerte bestilles, mens svinehjerter er mere almindelige, både hos slagter og i supermarkeder.

Arbejdstid: 45 min. Stegetid: 1½-2 timer. Fryseegnet. 4 personer.

 

#

1 kalvehjerte eller 3 svinehjerter

2 skiver røget spæk

stort bundt persille

1 løg

salt og peber

3 spsk smør

4 dl bouillon

2 dl piskefløde

lidt frisk timian

2 spsk hvedemel eller majsstivelse

evt. kulør

Tilbehør:

grønsager

kartoffelmos (se evt. opskrift)

*

Skær hjerterne op og rens dem grundigt for størknet blod.

Skær også tykke årestammer af.

Skær spækket i tynde strimler.

Skyl persillen grundigt og pluk den af stilkene.

Slyng den tør. Pil løget og skær det i både.

 

Gnid hjerterne med salt og peber og fyld dem med persille og spæk.

Bind omkring med kødsnor.

 

Brun hjerterne i en tykbundet gryde med smør.

Brun også løgene i gryden. Hæld bouillon og fløde ved og krydr med timian, salt og peber.

Læg låg på gryden og lad hjerterne simre i ca. 1½ time eller til de er godt møre.

Vend dem jævnligt.

 

Tag hjerterne op af gryden.

Si væsken over i en ren gryde, bring den i kog og jævn den til sauce.

Smag til med salt og peber.

 

Skær hjerterne i skiver og server dem med saucen, kogte grønsager og kartoffelmos.

 

TIPS: Hjerterne kan fyldes med svesker i stedet for eller sammen med persillen.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (9 stemmer)
Siden er blevet set 9.031 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her