Retter med fars er populære, og denne er en god variation, der
passer godt til årstiden. Krydr evt. farsen med frisk timian eller tørrede
krydderier som fx Herbes de Provence.
Arbejdstid: 40 min. Koge/stegetid: ca. 45 min. Fryseegnet. 4
personer
#
8 mellemstore løg
500 g hakket svine- og kalvekød
salt og friskkværnet peber
1 æg
3 spsk rasp
½ dl fløde
50 g smeltet smør
Til saucen:
½ liter kogevand fra løgene
saucejævner
evt. kulør
1 dl mælk
Tilbehør:
kogte kartofler og grøn salat
hakket persille
Pil løgene og kog dem ca. 10min. i vand, der dækker.
Lad løgene dryppe af, og gem kogevandet.
Rør kødet med salt og peber, tilsæt æg og rasp og rør godt.
Rør fløden i farsen, der skal være fast.
Pensl et ovnfast fad med smør.
Del farsen i 8 portioner.
Pak en portion fars omkring hvert løg og læg dem i fadet.
Pensl med smeltet smør.
Hæld kogevand fra løgene i fadet, og bag retten 30 min. i en
200 °C varm ovn.
Si stegeskyen, jævn den til sauce og tilsæt mælk og evt. saucekulør.
Smag til med salt og peber.
Server de bagte løg med fars med kartofler, salat og sauce.
Drys med persille.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin