Logo

Farserede løg

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Farserede løg

 

Retter med fars er populære, og denne er en god variation, der passer godt til årstiden. Krydr evt. farsen med frisk timian eller tørrede krydderier som fx Herbes de Provence.

Arbejdstid: 40 min. Koge/stegetid: ca. 45 min. Fryseegnet. 4 personer

 

#

8 mellemstore løg

500 g hakket svine- og kalvekød

salt og friskkværnet peber

1 æg

3 spsk rasp

½ dl fløde

50 g smeltet smør

 

Til saucen:

½ liter kogevand fra løgene

saucejævner

evt. kulør

1 dl mælk

 

Tilbehør:

kogte kartofler og grøn salat

hakket persille

 

Farserede løg

 

Pil løgene og kog dem ca. 10min. i vand, der dækker.

Lad løgene dryppe af, og gem kogevandet.

 

Rør kødet med salt og peber, tilsæt æg og rasp og rør godt.

Rør fløden i farsen, der skal være fast.

 

Pensl et ovnfast fad med smør.

Del farsen i 8 portioner.

Pak en portion fars omkring hvert løg og læg dem i fadet.

Pensl med smeltet smør.

Hæld kogevand fra løgene i fadet, og bag retten 30 min. i en 200 °C varm ovn.

 

Si stegeskyen, jævn den til sauce og tilsæt mælk og evt. saucekulør.

Smag til med salt og peber.

Server de bagte løg med fars med kartofler, salat og sauce.

Drys med persille.

 

Farserede løg

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin



 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,8 (6 stemmer)
Siden er blevet set 5.422 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her