Logo

Det tredje krydderi Mononatriumglutamat (MSG)

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Det tredje krydderi Mononatriumglutamat (MSG)

 

Mononatriumglutamat (MSG) også kaldet det tredje krydderi eller smagsforstærker. Det blev oprindelig brugt i japansk og kinesisk madlavning, men i dag finder det udbredt anvendelse i alle slags industrielt fremstillet mad.

Mononatriumglutamat er et natriumsalt af aminosyren glutaminsyre. Glutamat er anionen af glutaminsyre og er neurotransmitter i nogle typer nerveceller.


Smagen af mononatriumglutamat, umami, betragtes som den femte smag efter surt, sødt, salt og bittert.

Ved anvendelse i madvarer deklareres stoffet ofte med e-nummeret E-621. E-numre for mononatriumglutamat og andre glutamater deklareres med e-numrene fra 620 til 625.

Stoffet har gennem årene været kritiseret fra forskellige, der har hævdet, at stoffet har en række negative helbredseffekter. Nogle videnskabelige undersøgelser har dog frikendt stoffet for mistanke.

 

Monosodium glutamat, også kendt som natriumglutamat, er natriumsaltet af glutaminsyre. MSG findes naturligt i nogle fødevarer, herunder tomater og ost.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.955 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her