Blommen stammer oprindeligt fra Asien. Det er en saftig stenfrugt,
der kan være blåviolet, gul eller grøn og som findes i forskellige størrelser. Blommen
er den næstmest dyrkede frugt i verden, hvor æblet tager første pladsen. Den vokser
desuden vildt mange steder i naturen.
Opal
Lille- middelstore, runde blommer med rød-blå dækfarve og saftigt, gult kød
med god smag.
Frugten modner først i august.
Sæson: August
Althans Reine Claude
Store, rundagtige, rødblå frugter med saftigt, gult frugtkød med en sød smag.
Frugten modner sidst i august
Sæson: Sidst i august-først i september
Jubileum
Meget store ovale/aflange rødviolette blommer som er faste, søde og saftige.
Stenen slipper let frugtkødet.
Frugten modner midt i august
Sæson: august-først i september
Kirkes
Store, runde blå blommer med klart, grøngult frugtkød, der er saftigt og har
en meget fin spisekvalitet karakteriseret ved syrlig-sød smag og god aroma. Stenen
løsner desuden let fra frugtkødet. Frugten modner sidst i august-først i september.
Sæson: September
Reine Claude Noir
Middelstore, runde til ovale frugter med rødbrun grundfarve ved modenhed og
mørk violet dækfarve på solsiden. Skindet er tykt, sejt og surt og frugtkødet gulligt,
blødt og saftigt med fin smag og god aroma.
Frugten modner først i september
Sæson: September
Victoria
Store, ovale frugter med rød-orange dækfarve og gult kød, der har en svag sød/syrlig
smag og en god aroma.
Frugten modner i september
Sæson: September
Ive
Store runde blårøde frugter som er saftige og søde.
Frugten modner først i september.
Sæson: September
Valor
Meget store mørkeblå blommer som er meget faste med god ballance mellem sød
og syrlig smag. Stenen slipper let fra frugtkødet.
Frugten modner først i september.
Sæson: September
Excalibur
Meget stor rødviolet blomme, som er fast sød og saftig med en god aroma. Stenen
løsner let fra frugtkødet.
Frugten moder midt i september
Sæson: September
Tips til tilberedning
• Blommer kan bruges rå i salater som f.eks. denne sprøde spidkålssalat eller som en saftig snack. De er desuden meget
velegnede i desserter, hvor de specielt gør sig godt i tærter og pies. Hvis du vil
gøre blommer mere langtidsholdbare kan du bruge dem i grød, marmelade, saft eller du kan sylte dem.
• Blommer giver mange gode tilberedningsmuligheder i både det
søde og det salte køkken. Du kan fx forsøge
dig med en blommechutney der er skønt tilbehør til ost, fisk eller
til kødretter.
• Husk altid at skylle frugt og grønt inden du spiser det råt
eller bruger det i madlavning.
Vidste du at...
Svesker er tørrede blommer.
Opbevaring
I køleskab. Holdbarhed 4-6 dage.
I sæson
August til September