Agurken stammer oprindeligt fra Asien, nærmere betegnet det
nordøstlige Indien. Den dyrkes som oftest i drivhuse i Danmark.
Agurken består hovedsageligt af vand. Den indeholder blandt andet C-vitamin, folacin
og kostfibre.
Tips til tilberedning
• Hvis man vil undgå væden fra agurken i diverse retter, kan
man halvere den og fjerne kernerne med en ske
• Skær agurken i tykke skiver eller stave, og brug den som
et sundt og kalorielet mellemmåltid
• Lav en agurkesandwich med masser af dild
• Lav en salat af agurker, tomater, salatløg og basilikum
• Kold agurkesuppe med yoghurt og mynte er dejlig
forfriskende
Vidste du at...
Agurken rigtigt er en frugt, og bliver betegnet som et bær
med mange frø. Den er i familie med squash, græskar og melon.
Opbevaring
I køleskab ved 6-10 grader. Holdbarheden forlænges ved
opbevaring i plastfilm i køleskabets grøntsags skuffe. Agurken bliver blød hvis
den opbevares for koldt.
Husk at tage den ud af køleskabet i god tid før anvendelse -
så smager den af mere.
I sæson
Marts til Oktober