Logo

Agurk

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Agurk

 

Agurken stammer oprindeligt fra Asien, nærmere betegnet det nordøstlige Indien. Den dyrkes som oftest i drivhuse i Danmark. Agurken består hovedsageligt af vand. Den indeholder blandt andet C-vitamin, folacin og kostfibre.

 

Tips til tilberedning

• Hvis man vil undgå væden fra agurken i diverse retter, kan man halvere den og fjerne kernerne med en ske

• Skær agurken i tykke skiver eller stave, og brug den som et sundt og kalorielet mellemmåltid

• Lav en agurkesandwich med masser af dild

• Lav en salat af agurker, tomater, salatløg og basilikum

• Kold agurkesuppe med yoghurt og mynte er dejlig forfriskende

 

Vidste du at...

Agurken rigtigt er en frugt, og bliver betegnet som et bær med mange frø. Den er i familie med squash, græskar og melon.

 

Opbevaring

I køleskab ved 6-10 grader. Holdbarheden forlænges ved opbevaring i plastfilm i køleskabets grøntsags skuffe. Agurken bliver blød hvis den opbevares for koldt.

Husk at tage den ud af køleskabet i god tid før anvendelse - så smager den af mere.

 

I sæson

Marts til Oktober



 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 821 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her