Dette er buffetmad når den er allerbedst. Færdigskivet
roastbeef smagt til med en marinade med smag fra det asiatiske køkken.
Festligt.
• Roastbeefen er et af de magreste stykker oksekød. Det er
proteinrigt og indeholder vigtige mineraler og vitaminer.
Forberedelse 10 min. Tilberedning 5 min. 6 Portioner
# Råvarer til Roastbeef til buffeten
½ kg roastbeef i tynde skiver
MARINADE:
1 fed hvidløg
1 cm ingefær som rives
½ dl flydende honning
½ tsk groft kværnet sort peber
2 spsk balsamicovineddike
1 dl japansk soya
GARNERING:
1 salathoved
½2 bundt purløg
½ rødløg
1 spsk sesamfrø
*
Fremgangsmåde:
1 Lav marinaden:
Pil og pres hvidløget. Skræl og riv ingefæren.
Bland honning, hvidløg, peber, balsamicovineddike, soya og
ingefær.
Rør til honningen er opløst.
2 Skyl salaten. Ryst den tør og riv bladene i strimler.
Læg dem på et serveringsfad.
Læg derefter roastbeefskiverne på i pæne rækker.
Klip purløget i 2-3 cm lange stykker ned i en skål.
Pil rødløget og hak det fint.
3 Øs marinaden over kødet lige inden serveringen.
Fordel purløg og rødløg henover.
Drys til slut med sesamfrøene.
Tips & råd
Et italiensk touch får roastbeefen med en marinade som er
lavet på en god olivenolie, strimlet basilikum og skivede, grønne oliven. Bland
disse ingredienser med lidt friskpresset citronsaft og 1 nip salt. Hæld
dressingen over kødet. Garner med basilikumblade.
VARIATION
Hvis du vil servere roastbeefen som hovedret, så rækker den
til 4 personer.
Da er det godt at servere en kartoffel- og rodfrugtkage til.
Om sommeren passer det fint med en kold kartoffelsalat.
PR. PORTION: Energi: Kcal 151 = kJ 634
Kulhydrat 9 g Protein 22 g Fedt 3 g (18%) Fibre 1 g