Logo

Marinerede højrebskoteletter

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Marinerede højrebskoteletter

 

Højrebskoteletter er en dyr, men dejlig lækkerbisken. Husk at snitte fedtkanten, så kødet ikke krøller.

Til 4 personer. Marineringstid: ca. 1 time. Tilberedningstid: ca. 20 min.

 

#

4 højrebskoteletter med ben

rødvinsmarinade (se opskrift)

olie til pensling

salt

brøndkarse

*

1. Skær et par snit i fedtkanten og tryk koteletterne lidt flade med hånden.

Smør dem på den ene side med rødvinsmarinade.

Læg denne side nedad i et fladt fad og hæld resten af marinaden over.

Lad kødet trække i en time.

 

2. Gnid marinaden af kødet, der evt. også duppes med køkkenrulle.

Det pensles med olie og steges 5-7 min. på hver side, afhængigt af, hvor rødt du ønsker det. Derefter drysses med salt.

 

3. Lad koteletterne ligge og trække et par minutter, inden de serveres.

Pynt med brøndkarse, der spises som salat.

 

Tips

- En højrebskotelet kaldes også Côte de Boeuf. Den skæres af den øverste del af højrebet.

- Porterhouse steak er en tyk skive, ca. 5 cm, af den allerbageste ende af tyndstegen.

- T-bone steak er ca. 1½ cm skiver af tyndsteg. Navnet kommer af det T-formede ben, der deler filet og mørbrad.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 5.108 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her