Højrebskoteletter er en dyr, men dejlig lækkerbisken. Husk
at snitte fedtkanten, så kødet ikke krøller.
Til 4 personer. Marineringstid: ca. 1 time.
Tilberedningstid: ca. 20 min.
#
4 højrebskoteletter med ben
rødvinsmarinade (se opskrift)
olie til pensling
salt
brøndkarse
*
1. Skær et par snit i fedtkanten og tryk koteletterne lidt
flade med hånden.
Smør dem på den ene side med rødvinsmarinade.
Læg denne side nedad i et fladt fad og hæld resten af
marinaden over.
Lad kødet trække i en time.
2. Gnid marinaden af kødet, der evt. også duppes med
køkkenrulle.
Det pensles med olie og steges 5-7 min. på hver side,
afhængigt af, hvor rødt du ønsker det. Derefter drysses med salt.
3. Lad koteletterne ligge og trække et par minutter, inden
de serveres.
Pynt med brøndkarse, der spises som salat.
Tips
- En højrebskotelet kaldes også Côte de Boeuf. Den skæres af
den øverste del af højrebet.
- Porterhouse steak er en tyk skive, ca. 5 cm, af den
allerbageste ende af tyndstegen.
- T-bone steak er ca. 1½ cm skiver af tyndsteg. Navnet
kommer af det T-formede ben, der deler filet og mørbrad.