Rødvinsmarinade:
2 dl rødvin
2 grofthakkede skalotteløg
2 kviste frisk timian
1 fed hakket hvidløg
4 skiver oksefilet (175 g )
Kryddersmør:
4 spsk rødvinsmarinade
1 skalotteløg i tern
100 g smør
½ tsk frisk hakket timian
¼ tsk groft salt
Friskkværnet peber
Salat:
500 g kartofler eller asparges-kartofler
½ l. grønsagsbouillon
1 squash i skiver
1 ½ dl cremefraiche 18 %
¼ tsk groft salt
Friskkværnet peber
Rødvinsmarinade:
Bland rødvin med de øvrige ingredienser.
Læg bøfferne på et fad og hæld marinaden over.
Lad bøfferne stå tildækket og koldt ca. 1 døgn.
Vend dem af og til.
Kryddersmør:
Si marinaden fra bøfferne.
Kog skalotteløg i ca. 1 minut i 4 spsk rødvinsmarinade.
Afkøl blandingen og rør den sammen med smør, timian og krydderier.
Stil kryddersmørret koldt.
Salat:
Skrub kartoflerne godt og kog dem i grønsagsbouillon, til de er møre.
Skær dem i skiver og anret dem med squash i striber på et fladt fad.
Smag cremefraiche til med salt og peber og læg det i en stribe over
grønsagerne.
Tør bøfferne i køkkenrulle og grill dem ca. 4 minutter på hver side.
Server bøfferne med kryddersmør og salat.
Tips: Bøfferne kan også steges i smør i en pande, ca. 4 minutter på hver
side.