750 g oksefilet, mørbrad eller inderlår
2 skiver bacon
50 g margarine
1 løg, finthakket
1 tsk paprika
250 g champignoner
¼ liter suppe
2 spsk hvedemel
1 dl tomatpuré
3-4 tomater
1 dl sur fløde
salt
Skær kød og bacon i tykke strimler, der ristes i margarine, til det er gyldent.
Hakket løg ristes med til sidst. Gryden tages fra varmen.
Paprika tilsættes. Gryden varmes igen.
Rensede champignoner deles, hvis de er store og blandes i under omrøring.
Når svampene falder sammen, hældes suppe, meljævning og tomatpuré i.
Modne tomater skoldes, flås, deles og udkernes. De lægges i gryden.
Retten steger ganske sagte under låg 15 min., hvis man ofrer filet eller mørbrad, men ca. 1 time, hvis retten er lavet af inderlår.
Skyen koges op, fløden dryppes i. Retten smages til og serveres med kartoffelmos.
Bøf Stroganoffkan mørne i ovn ved 165 ºC under låg.
Der kan lægges strimler af bacon øverst.
Man kan lige før serveringen drysse nyristede champignoner over, men der skal champignoner i fra begyndelsen for at give smag.