Lidt olie
Skalotteløg
Hvidløg
Frisk timian
Chardonnay hvidvins eddike
Noilly Prat
Hvidvin
Hønsefond
Evt. lidt kold smør til montering
Salt og peber
Først sauteres løg, hvidløg og timian af i en kasserolle. Herefter hældes lige dele af de to eddiker på urterne og massen koges til den opnår en karamelagtig konsistens. Nu tilsættes hvidvinen og processen fra før gentages indtil massen igen når den karamellignende konsistens. Herefter hældes den hønsefond i kasserollen og en reduction af massen påbegyndes påny. Under hele processen er det vigtig, at afskumme massen/saucen så slutresultatet bliver en flot blank sauce. Inden saucen når at blive alt for reduceret sigtes urterne fra og saucen hældes i en ren kasserolle og reduceres til en passende konsistens.
Giv saucen lidt Noilly Prat, som giver saucen en god fyldig smag. Denne grundsauce passer rigtig godt til fiskeretter.
--