(8 personer)
# Ingredienser
1 fl. rødvin (gerne af en god kvalitet)
3-4 overmodne tomater
1-2 løg
1 grøn peber
1 rød peber
1 bouillonterninger (oksekød)
1-2 dl vand
* Tilberedning
Skær grønsagerne i store tern og svits disse i en tykbundet gryde.
Kog vandet og hæld dette ved grønsagerne, sammen med bouillonterningen.
Lad det simre i 10 min.
Hæld en ½ flaske rødvin ved.
Læg låg over og lad det stå i et par timer.
Efter et par timer hældes den resterende rødvin til saucen.
Når det hele har stået i yderligere en time eller to, sies saucen gennem en sigte.
Grønsagerne pureres ned i saucen.
Jævn saucen med lidt Maizena og smag til med salt, peber og sukker.
Servering: Serveres til kalve-, okse- og svinekød.