3 dl hvidvin
2-3 spsk hvidvinseddike
2 finthakkede forårsløg
2 ½ dl piskefløde
2 fed fint hakket hvidløg
reven skal af 1 limefrugt
100 g smør i terninger
rørsukker eller almindeligt sukker efter behag
Kom hvidvin og hvidvinseddike i en gryde og kog det ned til det ⅔. Tilsæt de finthakkede forårsløg og kog yderligere saucen ned til under det halve.
Tilsæt piskefløde, reven skal af lime og hakket hvidløg i, og kog også det en del ned.
Lige før servering piskes smørret i lidt ad gangen og saucen varmes derefter op uden at koge.
Denne sauce skal først og fremmest justeres i forhold til sur-sød balancen.
Dvs. du skal komme sukker i, indtil den ikke smager surt længere, men heller ikke sødt.
Dernæst skal der smages til med salt og peber.
Tips:
Server med nye kartofler og Grillet kreolertorsk i marinade af olie, hvidløg og limeskal og limesaft.