Logo

Dipsauce med variation

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Dipsauce med variation

 

At dyppe friske grønsager og aromatiske brødstængler i lækre saucer er en sand fornøjelse! • Kvark og hytteost indeholder meget protein.

Tilberedning 25 min. 6 portioner

 

# Råvarer til Dipsauce med variation:

3 skalotteløg

2 fed hvidløg

1 rød peberfrugt

1 bundt purløg

1 bundt bladpersille

1 bundt basilikum

1 bæger kvark (250 g)

2 spsk friskpresset citronsaft

1½ dl mager cremefraiche

1 tsk salt

¼ tsk hvid peber

½ tsk paprika

*

 

Fremgangsmåde:

1 Pil skalotteløg og hvidløg. Hak skalotteløgene fint.

Del peberfrugten og fjern kerner og mellemvægge.

Skyl den og skær den i små tern.

Skyl krydderurterne og striml dem fint.

 

2 Rør kvark, citronsaft og cremefraiche sammen.

Pres hvidløget i og tilsæt skalotteløg, peberfrugt og krydderurter. Bland godt.

Smag til med salt, peber og paprika og server med rå grønsager, grissini eller chips.

 

Variation:

Dip med tomat og basilikum:

Rør kvarken med 2 spsk olie, 1 spsk citronsaft og lidt salt og peber.

Skold, flå og tern 2 bøftomater.

Striml et bundt basilikum og rør det i ostecremen sammen med tomaterne.

 

Dip med rejer og dild:

1 bæger kvark blandes med 3 spsk fløde og 2 spsk friskpresset citronsaft til en jævn creme.

Krydr med salt og peber.

Hak 2 bundter dild fint og bland det i sammen med 200 g pillede og groft hakkede rejer.

 

Tips & råd

 

Både kvark og hytteost er egentlig smørbare friskoste.

De fremstilles med forskelligt fedtindhold.

 

Ostens fedtindhold på emballagen angives på to måder:

a) procent fedt i tørstof eller et +-tal, dvs. den mængde fedt der er i osten, når man ser bort fra vandet.

b) mængde fedt i 100 g ost.

 

En tommelfingerregel siger, at der er ca. halvt så meget fedt i osten som +-tallet siger.

Kvark har et fedtindhold på 5+ og hytteost 20+.

 

PR. PORTION: Energi: Kcal 181 = kJ 758

Kulhydrat 9 g Protein 23 g Fedt 6 g (30%) Fibre 1 g

 


 

 


Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 1.899 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad synes du om de nye skruelåg der skal sidde fast?
Effektiv reklame - klik her