Skinkebites er ½ cm
tykke strimler kød, skåret af den midterste reelle del af en skinkeklump. De
skal kun steges i alt 3 minutter. De kan erstattes af svinemørbrad.
Arbejdstid: 20 min.
Koge/stegetid: 10 min. Ikke fryse-egnet. 2 personer. Er du alene så halver
portionen.
#
400 g kartofler
1 spsk olie
250 g grønne bønner
250 g skinkebites
(af skinkeklump eller svinemørbrad)
1 spsk citronsaft
1 spsk ahornsirup
hvidløg
salt og peber
8 cocktailtomater
*
Skrub eller skræl
kartoflerne og skær dem i halve eller kvarte.
Kog dem 6 min. i
vand (der kun lige dækker) tilsat 1 tsk olie og ½ tsk salt.
Nip bønnerne og skær
dem evt. i mindre stykker.
Læg dem ved
kartoflerne og lad det koge 4 min. mere.
Krydr kødet med salt
og peber og brun det hurtigt på en varm pande med olie (ca 1½ min på hver
side).
Hæld kødet over på
en tallerken.
Pisk citronsaft
sammen med ahornsirup, knust hvidløg, salt og peber.
Vend de afdryppede
kartofler og bønner i dressingen sammen med kød og tomater i halve.
Server straks.