Thaimad er fuld af smag og hurtig at lave. Og til dem, der
elsker frugt i maden, er der både banan, ananas og lime i retten her.
4 personer. Arbejdstid: 30 min. Stege/kogetid: 20 min.
#
4 kyllingefileter
1 spsk olie
salt og peber
1 dåse kokosmælk
evt. 4 kaffir-limeblade
2-3 tsk rød thai-karrypasta
2 spsk sojasauce
1 lime
Tilbehør:
½ frisk ananas
3 bananer
kogte jasminris (beregn 1 dl rå ris pr. person)
1 bundt mynte
*
Brun kyllingefileterne på begge sider på en varm pande med
olie.
Krydr med salt og peber.
Hæld kokosmælk på panden, og læg limeblade ved.
Tilsæt karrypasta og sojasauce, og lad retten simre under
låg i 10 min.
Smag saucen til med limesaft og evt. mere sojasauce eller
salt.
Skær skrællen af ananassen, og skær stokken i midten væk.
Skær frugtkødet i små terninger.
Skær bananerne i skiver, og bland dem med ananasstykkerne i
en skål.
Server kyllingeretten med kogte ris og frugt ved siden af.
Drys med mynte på toppen.
TIPS: Kaffir-limeblade har en citronagtig, parfumeret smag
og kan købes tørrede eller frosne.
Velassorterede supermarkeder har dem på hylderne med
thailandske ingredienser.