Thaimad er frisk,
lækker og dejligt krydret. Og så er det nemt og hurtigt at lave, da det blot
skal lynsteges på panden. Sikker succes.
4 personer. Arbejdstid:
30 min. Stegetid. 15 min.
#
400 g rødkål
2 store gulerødder
2 røde
snackpeberfrugter
400 g kyllingefilet
2 spsk rapsolie
1 dåse kokosmælk
1-3 spsk
thai-karrypasta
1 limefrugt
1-2 tsk sukker
2 spsk fiskesauce
salt
1 bundt forårsløg
1 bundt
thaibasilikum eller koriander
Tilbehør: kogte
jasminris
*
Snit rødkålen i
lange, tynde strimler.
Skær gulerødder og
peberfrugter i lange, tynde strimler.
Skær
kyllingefileterne i tynde skiver.
Varm 1 spsk olie op
på en stor pande/wok, og steg kyllingen hårdt og hurtigt, til det er brunt på alle
sider.
Læg kødet på en
tallerken.
Varm 1 spsk olie op
på panden, og steg kål, gulerødder og peberfrugt ved høj varme under omrøring,
til grønsagerne falder lidt sammen og dufter.
Tilsæt kokosmælk og
kog op.
Smag til med
thaikarrypasta doser efter hvor stærk, du kan lide maden.
Tilsæt limesaft, og
smag til med sukker.
Tilsæt fiskesauce,
og smag evt. til med salt.
Vend kyllingekødet
sammen med grønsager og sauce, og varm det igennem.
Snit forårsløgene
fint, og drys dem over retten sammen med basilikumblade eller grofthakket
koriander.
Server med kogte
ris.