Brug
en rest kogte ris til denne ret. Har du ikke en rest, så begynd med at koge
risene.
2
personer. Er du alene så halver portionen. Arbejdstid: 25 min. Stegetid: 25
min.
#
1 spsk
karry
1 spsk
olie
2
hele kyllingelår eller 4 overlår
1
rødløg
1-2
fed hvidløg
1-2
æbler
1 spsk
citronsaft
1 spsk
olie
1
dl hønsebouillon eller vand
1
dl æblemost
400
g kogte basmatiris (gerne fuldkorns, 150 g rå)
Tilbehør:
frisk
koriander eller mynte
syrnet
fløde eller cremefraiche
*
Rør
karry og olie sammen, og gnid det godt ind i kyllingelårene.
Pil
rødløg og hvidløg, og snit dem fint.
Vask
eller skræl æblerne, udkern dem, og skær dem i tynde både.
Vend
æblerne med citronsaft.
Brun
kyllingelårene i en varm wok eller stor pande i 3-4 min. på hver side, og tag
dem op.
Steg
rødløg og hvidløg i lidt olie, og læg kyllingelårene tilbage i wokken.
Hæld
bouillon og æblemost ved, og lad det simre under låg i ca. 15 min. vend dem en
gang undervejs.
Tjek,
om kyllingelårene er gennemvarme (75 °C målt med stegetermometer), læg dem på
en tallerken, og dæk med låg eller stanniol.
Kog
væsken næsten ind, og tilsæt æblerne.
Varm
igennem under omrøring i 2-3 min.
Nulr
de kolde, kogte ris i wokken, og steg dem under omrøring i ca. 3 min., til de
er gennemvarme.
Smag
til med karry, salt og peber.
Server
kyllingelårene med de stegte ris, drys med krydderurter, og giv evt. lidt
syrnet fløde til.