En smagfuld og super hurtig vegetarret, som kan varieres i
det uendelige. Tøm køleskabet for grønsager, sørg blot for ikke at overstege
dem. Det er vigtigt, at der er sprødhed tilbage.
4 Personer 30 min.
# Ingredienser
200 g æggenudler (gerne udon, de er lidt tykkere end de
normale)
3 spsk neutral olie
4 æg
1 tsk tørrede chiliflager (kan udelades)
4 cm frisk ingefær, revet
4 fed hvidløg, revet
½ broccoli, i tynde skiver
4 forårsløg, i tynde skiver
2 peberfrugter
teriyaki sauce eller lys soja sauce
1 spsk chilisauce
sukker
1 lime, saften fra
1 bundt frisk koriander eller thai basilikum
50 g saltede cashewnødder eller peanuts
*
Tilberedning
1. Bring en gryde vand i kog, og tilbered nudlerne efter
anvisning på pakken.
Overhæld herefter nudlerne med koldt vand for at stoppe
kogningen og lad dem dryppe af i en sigte.
2. Varm 1 spsk olie i en wok eller sauterpande, og slå
æggene ud heri.
Rør rundt i dem, så æggeblomme og -hvide bliver blandet,
samtidig med at de steger.
Steg i 1 min., og tag så æggene af.
3. Varm igen resten af olien i panden, og steg chiliflager,
ingefær og hvidløg i 1 min. over høj varme under omrøring.
Tilsæt grønsagerne, og fortsæt stegningen i 2 min., til de
er let gyldne, men stadig sprøde.
4. Vend nudlerne i sammen med de stegte æg, teriyaki og
chilisauce.
Smag til med sukker, limesaft og salt.
5. Drys med urter, cashewnødder og server straks.
Tips: Prøv kylling eller laks i stedet for æg. Brug en rest
kogte ris i stedet for nudler.