Spaghetti carbonara smager
fantastisk - hemmeligheden bag den cremede sauce er at bruge lidt af kogevandet. Carbonara er en nem og
delikat, italiensk ret med sprød pancetta, som hurtigt kan blive en favorit.
Tag børnene med i køkkenet
Tilberedningstid: 30
min. Antal portioner: 4. Denne opskrift er nem at lave.
# Ingredienser
250 g pancetta evt
bacon i tern eller skiver
4 æg + 4 æggeblommer
100 g revet pecorino ost
100 g revet parmesanost
500 g tørret spaghetti
Salt og friskkværnet
peber
* Tilberedning
Steg panchettaen sprød
på panden, tag den op og sæt den til side, men gem fedtet i panden.
Pisk æg og æggeblommer
sammen med de to slags revet ost, og kværn godt med peber i.
Kog pastaen i rigeligt
saltet vand. (se pakkens anvisning).
Når den er al dente
hældes vandet fra, lad lidt vand - ca. 2 dl - være tilbage.
Vend pastaen med det
afsmeltede fedt på panden, kom hurtigt æggene ved, og bland godt.
Spæd med lidt af
kogevandet til saucen bliver cremet.
Server øjeblikkelig
med lidt ekstra revet parmesan og friskkværnet peber over.
Alternativer til Pecorino:
Parmiggiano Reggiano, Manchego eller anden fast ost.
Alternativer til
parmesan: Høost fra Naturmælk eller Vesterhavsost fra Thise.
Se alle opskrifter for børnekokke