Prøv en rigtig sommerlig pastaret, der kan stå klar på
bordet på et kvarter.
4 personer. Arbejdstid: 15 min. Kogetid: ca. 10 min.
#
200 g skalotteløg
3 fed hvidløg
50 g rucola
1 bundt persille
500 g spaghetti
1-2 spsk olie
1-3 citroner (øko)
10 g smør
80 g høvlet parmesan
salt og friskkværnet peber
*
Pil skalotteløg og hvidløg, og hak dem fint.
Skyl rucola og persille, og slyng dem tørre. Hak persillen.
Kog spaghetti i gryde med kogende letsaltet vand i 8-10 min.
Se anvisning på pakken.
Steg skalotteløg og hvidløg i lidt olie på en varm pande i
ca. 1 min.
Tilsæt 1 dl vand fra den kogte pasta, smør og fintrevet
citronskal, og smag til med citronsaft.
Dryp pastaen godt af i en sigte, og vend den i citronsaucen.
Tilsæt rucola og persille, og smag til med salt og
friskkværnet peber.
Server straks med høvlet parmesanost og fx en god
tomatsalat.
Tips: Du kan vælge at tilsætte 100 g fint snittet bacon
eller skinke, når du steger løgene på panden, hvis du ønsker en mere fyldig
pastaret.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin