Arrabbiata
er italiensk for rasende og denne pastaret har netop rasende meget smag. Kog
pastaen al dente som en ægte italiensk mamma, så den får ekstra bid.
4 personer.
Arbejdstid: 30 min. Kogetid: 15 min.
#
Sauce:
1 løg
3 spsk
olie
2
fed hvidløg
500
g tomater
¼ tsk
chiliflager
Tilbehør:
400
g kort pasta (fx penne, skruer eller muslinger)
1
håndfuld frisk oregano, basilikum eller persille
50
g parmesanost
*
Pil
løget, hak det og sauter løgene bløde og blanke i olie i 4-5 min.
Pil
hvidløgsfeddene, hak dem fint, og bland dem med løgene.
Skyl
tomaterne, og skær dem i terninger.
Vend
dem i løgene, og tilsæt chili.
Lad
saucen koge, indtil tomaterne er kogt ud.
Kog
pastaen i en stor gryde letsaltet vand efter pakkens anvisning.
Dryp
den kogte pasta af i en sigte, og fordel den i fire dybe tallerkener.
Kom
sauce på toppen af hver portion, drys med hakkede krydderurter og friskrevet
parmesanost, og server straks.
TIPS:
Prøv også at vende den friskkogte pasta og saucen sammen i den varme gryde.
Tilsæt
lidt af pastavandet til passende konsistens, og server straks.
Du
kan også bruge frisk pasta. Beregn 125 g frisk pasta pr. person
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin