Der bliver ikke megen rumsteren i køkkenet med denne nemme
ret. Det er en mættende varm salat, som bør serveres med godt brød til. Let
middag.
• Oksekødet tilfører jern og protein. • Salat indeholder
kalcium og jern.
Forberedelse 15 min. + marinering. Tilberedning 5 min. 4
portioner
# Råvarer til Kødsalat fra Seattle:
350 g strimlet oksekød
100 g sukkerærter
500 g blandet salat, fx romaine, iceberg, endive og
radicchio
100 g skivede champignon
MARINADE:
1 dl hønsebouillon
⅔ dl
kinesisk soya
½ dl hakket, frisk koriander
½ dl friskpresset limesaft
2 forårsløg
forårsløg til garnering
* Fremgangsmåde:
1 Gør to forårsløg i stand og hak dem fint.
Bland bouillon, soya, koriander, limesaft og hakkede forårs
løg i en skål.
Stil 1 dl marinade til side. Læg det strimlede kød i.
Sørg for at det dækkes af marinade.
Dæk med plastfolie og stil i køle- skab i 30 min.
2 Rens sukkerærterne.
Skyl salaten og riv den i mundrette bidder.
Rens svampene og skær dem i skiver.
Skær forårsløget til garnering i lange strimler.
3 Tag kødet op af marinaden og kasser resterende marinade.
Varm en teflonpande op og steg kødet ved jævn varme under
omrøring i ca. 4 min.
Tilsæt sukkerærterne og steg yderligere 2 min, til de knapt
er møre.
4 Opvarm den gemte marinade i en gryde i ca. 2 min.
Fordel salaten på fire tallerkener og læg champignon og det
stegte kød på.
Dryp den varme marinade over og garner.
Tips & råd
Striml oksekødet: læg kødskiverne ovenpå hinanden og skær
dem i ½ cm brede strimler.
Det er lettest at skære halvfrossent kød.
Radicchio, også kaldet rosesalat, og endive (julesalat), kan
købes året rundt.
De har en lidt bitter smag og bør kombineres med mildere
salatsorter.
PR. PORTION: Energi: Kcal 179 = kJ 751
Kulhydrat 7 g Protein 31 g Fedt 3 g (15%) Fibre 3 g