Smagen af de friske gulerødder bliver virkelig intens, når
de bliver bagt i ovnen eller langsomt ristet på en pande. Her krydret med lidt
fennikel og toppet med hvid ost.
Arbejdstid: 30 min. Bagetid: 20 min.
#
2 bundter nye gulerødder
2 spsk olie
1 spsk fennikelfrø
salt og peber
frisk mynte, bredbladet persille og dild
100 g blød ost (fx marineret gedeost)
1 spsk citronsaft
2 spsk olie
sort peber i kværn
*
Skrub gulerødderne rene, skyl og tør dem.
Læg gulerødderne på en bageplade med bagepapir, og vend dem med
olie, fennikelfrø, salt og peber.
Bag dem i ovnen ved 200 °C i 15-20 min. - til de er gyldne
og møre, men stadig har bid.
Afkøl, til de er lune eller har stuetemperatur.
Rens krydderurterne, pluk bladene, og hak dem groft.
Vend dem sammen med gulerødderne, og anret på et fad.
Fordel små stykker ost på gulerødderne, dryp med citronsaft
og olie, og kværn lidt sort peber over.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin