Muffaletta hedder denne overdådige italiensk/amerikanske sandwich,
der indeholder 3 slags kød, 2 slags ost og en vidunderlig olivensalat. Navnet
er oprindeligt betegnelsen på et siciliansk brød, der minder om en rund
focaccia. Sandwichen muffaletta, blev opfundet af en siciliansk immigrant i New
Orleans i begyndelsen af 1900-tallet.
Arbejdstid: 30 min. Trækketid: min. 1 time. 6-8 personer
#
1 stor rund eller aflang focaccia
4-6 skiver parmaskinke
8-10 skiver italiensk salami
4-6 skiver mortadella
125 g provoloneost (se tips)
250 g italiensk mozzarella
Olivensalat:
1 glas grillede peberfrugter i olie (280 g/170 g drænet
vægt)
1 glas grillede artiskokker i olie (280 g/170 g drænet vægt)
175 g blandede oliven
1 spsk saltede kapers
3-4 stilke bladselleri
1 fed hvidløg
2-3 stilke frisk oregano
4-5 stilke bredbladet persille
3 spsk jomfruolivenolie
2-3 spsk vineddike
salt og peber
*
Olivensalat:
SKÆR de marinerede grønsager i mindre stykker og skær de
afdryppede oliven i skiver.
Skyl og tør de saltede kapers.
RENS bladselleristilkene og snit dem fint.
Pil hvidløgsfeddet og hak det fint.
Skyl oregano og persilleblade og hak dem.
BLAND det hele sammen og tilsæt olie, vineddike, salt og
peber.
Lad salaten trække min. 1 time ved stuetemperatur (eller
natten over i køleskab).
Sandwich:
FLÆK brødet og fordel halvdelen af olivensalaten på underdel
en.
Læg de forskellige slags kødpålæg i lag ovenpå og derefter
tynde skiver af de to slags ost.
Slut af med resten af olivensalaten og den øverste del af
brødet.
Tryk brødet sammen og pak stramt ind i film eller alufolie.
Lad brødet trække i min. 30 min. og gerne et par timer i
køleskabet.
LAD sandwichen få stuetemperatur og anret i trekanter eller
skiver.
TIPS: Provolone er en lagret, halvfast/fast ost fra Italien.
Du kan erstatte den med münster eller en lagret cheddar.
Du kan nemt bage din egen store focaccia:
Bland 500 g italiensk hvedemel (tipo 00) med 150 g durummel
og 20 g smuldret gær.
Tilsæt ½ liter lunkent vand, 3 spsk olivenolie, 1 tsk salt
og 1 tsk sukker.
Ælt dejen godt igennem og læg den på en bageplade med
bagepapir.
Tryk den ud i den ønskede tykkelse og facon med våde hænder
og lad den hæve 30-45 min.
Drys med friske rosmarinnåle og tryk dem ned i dejen med
våde fingre.
Lad dejen hæve 30-45 min.
Stænk med olivenolie, drys med lidt flagesalt og bag brødet
i ovnen ved 250 °C varmluft i ca. 20 min.
Afkøl på en rist.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin