Logo

Moussaka

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Moussaka


Vi har slanket den klassiske moussaka og brugt hytteost i stedet for den fede, opbagte mælkesauce. Smagen er til gengæld meget lækker.

2 personer. Er du alene så halver portionen.  Arbejdstid: 30 min. Stege/bagetid: 50 min.

 

#

1 aubergine (300 g)

1 squash (300 g)

200 g hakket oksekød 5-8 % fedt

1 tsk olie

1 løg

1 fed hvidløg

evt 1 tsk kanel

1 tsk timian

200 g hakkede tomater

1 æg

250 g Cheasy hytteost 1,5%

2-3 spsk skummetmælk

1 bundt persille

25 g revet ost 13%

salt og peber

*

 

Skær aubergine og squash i skiver, og læg dem på en bageplade med bagepapir.

Krydr dem med salt og peber, og steg dem gyldne under grillen i ovnen.

Tag dem ud, og tænd ovnen på 200 °C.

 

Brun kødet i en gryde med olie, og tilsæt finthakket løg og hvidløg samt timian.

Rør tomaterne i, og kog saucen igennem.

Smag til med salt og peber.

 

Læg grønsager og kød sauce lagvis i et smurt ovnfast fad.

 

Blend æg og hytteost sammen med mælk, og tilsæt persille, salt og peber.

Hæld det over retten, og drys med revet ost.

Sæt fadet midt i ovnen i ca. 30 min. til retten er gennembagt og gylden på overfladen.

Retten kan serveres sammen med brød og en rimelig flaske rødvin.

 

TIPS: Retten indeholder under 500 kcal. pr. person.


INFO: Musaka, mousaka, moussaka er en gratineret fadret som stammer fra Mellemøsten (Levanten), men som også er typisk for det balkanske køkken. I dag er den bedst kendt fra Tyrkiet og Grækenland. Moussaka kan bestå af aubergine, tomat, lam, løg, hvidløg og diverse urter, hyppigt dækket af et lag béchamelsauce. Salat og brød bliver ofte serveret sammen med musaka. Selve ordet stammer oprindelig fra arabisk.


Moussaka er vel en af de mest kendte græske retter i verden, og så minder den om den italienske lasagne, hvor man i Grækenland bruger auberginer og evt. kartofler i stedet for pastaplader.
Kødsaucen er en anelse anerledes da man i moussaka bruger en smule kanel for, at få den skønne smag som kendetegner flere græske kødretter.
Opskriften på denne moussaka strækker sig til mindst 4 personer, hvor der sagtens kan være en rest til overs.


Retten kan sagtens tilberedes et par dage i forvejen, som kun gør smagen endnu bedre, da den får lov at sætte sig. Man kan også lave den uden, at sætte den i ovnen, og fryse den til et senere tidspunkt. En god ide er, at fryse den i fadet.


Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin




Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 6.707 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her