En klassisk lasagne er
opskriften på en populær, nem og billig hverdagsret, som børnene kan lide.
Server den med en fyldig grøn salat med en syrlig dressing
Tilberedningstid:1
time, 10 min. Antal portioner: 4.
# Ingredienser
KØDSAUCE
2 spsk olie
1 løg, stort
500 g hakket oksekød
1 tsk salt
1 knivspids peber
1 tsk tørret basilikum
½ tsk tørret oregano
1 dåse tomatpuré
1 dåse flåede tomater
2 dl bouillon
BECHAMELSAUCE
30 g smør
3½ spsk hvedemel
5 dl mælk
½ tsk stødt muskatnød
1 tsk salt
1 knivspids hvid peber
150 g mozzarellaost
GRATINERING
3 spsk rasp
25 g smør
Lasagneplader efter
behov (friske eller tørrede)
* Tilberedning
Tænd ovnen på 200 °C.
Kødsaucen:
Svits det finthakkede
løg og oksekødet i gyldent smør.
Tilsæt tomatpuré,
krydderier og bouillon og rør det godt sammen.
Lad det småkoge ved
svag varme i 15 min.
Bechamelsaucen:
Varm mælken op til
kogepunktet.
Smelt smørret i en
gryde som tages af varmen, mens melet røres i.
Sæt gryden tilbage på
varmepladen og rør den kogende mælk i lidt efter lidt, mens der røres godt.
Kom krydderier, revet
ost og fløde i.
Lad det koge godt i
gennem og smag til med salt og hvid peber.
Saml lasagnen:
Smør et ovnfastfad med
lidt smør.
Læg kødsauce, lasagneplader
og bechamelsauce lagvist i formen.
Det øverste lag skal
være bechamelsauce.
Drys med rasp og
fordel smørklatter hist og her på lasagnen.
Sæt lasagnen ind i
midten af den forvarmede ovn og bag den i cirka 30 min.
Server med en grøn
salat.
Tip: Er det kun til 1
person, så køb aluforme (4½ dl) og lav lasagnen heri.
Så er der hurtig mad i
fryseren.
Se alle opskrifter for børnekokke