Mulligatawny suppe er en skøn karrysuppe med kylling
grønsager og masser smag - få den lækre opskrift på Mulligatawny suppen her.
Mulligatawny betyder
oprindeligt "pebervand". Det er en klassisk hønsekøds- eller
kyllingesuppe, egentlig fra Indien, men arbejdet videre på af englænderne, der fx
fandt på at servere suppen med ris.
Arbejdstid: 20 min.
Koge/stegetid: 20 min. Ikke fryseegnet. 2 personer. Er du alene så halver
portionen.
#
250 g kyllingebryst
(uden skind)
15 g smør eller olie
2 tsk karry
1-2 porrer
1 æble
3,4 liter
hønsebouillon
50 g rosiner
(udblødt i kogende vand)
150 g kogte ris
salt og peber
Tilbehør: brød
*
Skær kødet i
mundrette stykker og brun dem i en gryde med fedtstof.
Tilsæt karry og
fintsnittede porrer.
Vend rundt og tilsæt
æbletern.
Spæd med bouillon og
lad suppen simre 8-10 min.
Tilsæt afdryppede
rosiner og kogte ris og smag til med salt og peber.
Server med brød til.
INFO: Mulligatawny er en indisk suppe, ofte baseret på kylling,
tomat, karry og forskellige rodfrugter. Navnet stammer fra tamil, hvor det
betyder "pebervand" ("mullaga" betyder peber og 'thanni'
betyder vand) til trods for, at peber ikke er nogen vigtig ingrediens i retten.
Mulligatawny er blandt de retter, der bliver serveret i 90-års
fødselsdagen.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin